Kössünk üzletet!

"Eladó az egész világ..."

Sárgabarackos csirkemell

 

Hozzávalók (négy személyre):

 

4 szelet csirkemell

40 dkg sárgabarack

4 evőkanál Szójaszósz

1 evőkanál méz,

őrölt bors,

őrölt fahéj,

1 evőkanál olaj.

 

A sárgabarackot egy pillanatra forró vízbe mártjuk, így a héja könnyen lehúzható. Kockákra vágjuk. A szójaszószt, a mézet, kis őrölt borsot és fahéjat adunk hozzá, összeturmixoljuk. A csirkemellfiléket kissé kiverjük, majd a barackos pépbe mártjuk, és kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. Ráöntjük a maradék gyümölcsöt. Letakarva sütőben 30-35 percig sütjük (200 fokon), a fedőt levéve megpirítjuk.

Sárgabarackos gyümölcstorta csokoládés vajkrémmel

 

Hozzávalók:

 

300 g liszt

80 ml natúr joghurt

3 tojásfehérje

180 g cukor

5 evőkanál puha vaj

egy citrom reszelt héja

egy kiskanál citromlé

500 g sárgabarack

150 g szoba-hőmérsékletű, puha vaj

100 g étcsokoládé

100 g porcukor

egy kerek gyümölcstortaforma

 

Egy robotgéppel keverje össze a tojásfehérjéket a cukorral, majd amikor krémes állagú, adja hozzá a joghurtot és apránként adagolva a lisztet is. Következhet a citrom reszelt héja, a leve és az 5 kanálnyi puha vaj. Fakanállal dolgozza össze az egész masszát, majd öntse bele egy kiolajozott, kilisztezett gyümölcstortaformába. Előmelegített sütőben süsse 25-30 percig. Az első 5 percben közepes lángon, majd csökkentse a hőfokot, és így süsse tűpróbáig. A gyümölcstortaforma tetejét fedje be a félbevágott sárgabarackokkal és kenje be a vajas csokikrémmel. Mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött olvassza fel az étcsokoládét, és tedd félre hűlni. Egy robotgép segítségével keverje krémessé a vajat a porcukorral, és adja hozzá a kihűlt olvasztott csokoládét is. A végén halmozza a krémet a barackokra.

Hideg barackleves

1,5 kg (őszi)barack

2,5-3 l víz

5-6 evőkanál cukor (a barack savanyúságától függően)

1 csapott teáskanál fahéj

6-8 szem szegfűszeg

1 egész vaníliarúd (nem vaníliás cukor!)

citromlé

          A habaráshoz:

 4-5 evőkanál liszt

kb. 2,5 dl tejföl

2 dl tejszín

 

Az őszibarackokat meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasba tesszük. Meglocsoljuk egy kis citromlével, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a hosszában szétnyitott vaníliát belekaparjuk, majd a többi fűszert. Rövid ideig főzzük a barackokat, nehogy túl puhák legyenek. Behabarjuk a tejföllel és a liszttel, majd a végén hozzáadjuk a tejszínt is. Hidegen, felvert tejszínhabbal tálaljuk.

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 9
Heti: 22
Havi: 45
Össz.: 16 026

Látogatottság növelés
Oldal: Fincsi ételek receptjei
Kössünk üzletet! - © 2008 - 2024 - eladominden.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »